NFC و کاربرد آن

ما در این مطلب مایل هستیم که در ارتباط با NFC و کاربرد آن و شیوه ی کارکرد آن سخن بگوییم. بدون تردید کلمه NFC و یا اِناِفسی به گوش شما برخورد کرده است و می دانید که یکی از قابلیت های اتصالی گوشی هوشمند به شمار می رود. ولی به واقع ماهیت NFC چیست؟ کاربرد آن کدام است؟ شیوه ی عملکرد NFC چگونه می باشد؟
مقدمه ای کوتاه بر کاربرد NFC
به احتمال بسیار زیاد به گوش شما خورده است که می گویند فلان گوشی از قابلیت NFC پشتیبانی می نماید و یا فلان ساعت هوشمند به اِناِفسی تجهیز شده است. ولی این موضوع به چه معنا است؟ چنانچه یک گوشی و یا ساعت هوشمند از قابلیت NFC پشتیبانی نماید چه می گردد؟ قابلیت هایی که بنابر پشتیبانی از اتصال NFC از جانب یک گجت در اختیارمان قرار می گیرد چه می باشند؟ اصلاً اِناِفسی چیست و چگونه کار خود را انجام می دهد!
جواب تمامی این پرسش ها را به حالت کاملاً مختصر در جریان این متن خدمت شما عزیزان ارائه خواهیم داشت. از این رو در این مطلب ما قصد داریم که در ارتباط با ماهیت اِناِفسی، شیوه کارکرد و کاربردهای آن با شما سخن بگوییم و توضیحات مفیدی را در اختیارتان قرار دهیم. چنانچه که شما عزیزان در ارتباط با هریک از قسمت های شرح داده شده نیازمند ارائه توضیحاتی بسی بیشتر و بهتر بودید، می توانید با کارشناسان ما در ارتباط باشید.
NFC چیست؟
کلمه NFC کوتاه شده عبارت Near Field Communication می باشد که در گستره ی زبان فارسی بدان ارتباط حوزه نزدیک و یا همان اِناِفسی اطلاق می شود. کاربرد NFC به عبارتی یک استاندارد ارتباطی برای گجت های موبایلی به شمار می رود که با برقراری یک ارتباط رادیویی خاص دو دستگاه تجهیز شده به این قابلیت را قادر به تبادل داده می نماید. در راستای ایجاد ارتباط بین دو دستگاه به واسطه ی قابلیت اتصال NFC بایستی حتماً فاصله آن دو عدد دستگاه حداکثر تنها چند سانتیمتر باشد. از این جهت NFC یک قابلیت ارتباطی به شمار می رود که دستگاه های موبایلی را در موقعیتی که نزدیک به همدیگر باشند، قادر به تبادل اطلاعات می نماید. گجت های موبایلی نیز قابل حمل و نقل در راستای پشتیبانی از NFC بایستی حتماً به تراشه NFC تجهیز شده باشند. از این جهت هر گونه دستگاهی که از اتصال NFC پشتیبانی می نماید، به تراشه اختصاصی تجهیز شده است.
NFC چگونه کار خود را انجام می دهد؟
حال که ما با این موضوع آشنا شدیم که اِناِفسی چیست؟ بهتر است با عملکرد آن نیز آشنا گردیم. فناوری که کاربرد اتصال NFC برپایه آن قرار گرفته است یک فناوری بسیار ساده و آسان به شمار می رود. اتصال NFC مبنی بر فناوری شناسایی فرکانس رادیویی تکامل یافته است که برروی یک چیپ و یا تراشه اختصاصی اعمال می گردد. بدین حالت است که دستگاه را قادر به برقراری ارتباط بیسیم خواهد کرد. از این جهت به زبانی ساده و روان باید بیان داشت که اِناِفسی یک فرکانس رادیویی ایجاد خواهد کرد و از این طریق آن ارتباط میان دو دستگاه رقم خواهد خورد. زمانی که قابلیت ارتباط اِناِفسی دو دستگاه به صورت فعال باشد آن دو می توانند حجم اندکی از اطلاعات را میان همدیگر انتقال دهند. تنها شرط لازم در این میانه ها این می باشد که دو دستگاه به همدیگر نزدیک باشند. در این قبیل از ارتباط دو طرفه نیاز نخواهد بود که شما کد تأیید را وارد کنید. از سویی هم قابلیت اتصال اِناِفسی مصرف انرژی بسیار کمی را دارد.
کاربرد NFC در گجت های هوشمند چه می باشد؟
ممکن است شما چنین تصوراتی را داشته باشید که اِناِفسی چندان کارایی را در گجت های هوشمند و موبایلی ندارد. ولو بایستی بدانید که این طرز تفکر درست نمی باشد. ارتباط NFC می تواند کاربردهایی بسیار زیاد را برای شما به همراه آورد که بعضی از جالب توجه ترین آن ها عبارت است از؛
-
بهره گیری از NFC در راستای پرداخت الکترونیکی و بیسیم!
هم اکنون یکی از قابلیت های در حال فراگیر شدن پرداخت الکترونیکی بیسیم است. این موضوع از طریق گجت های موبایلی انجام می شود. به عنوان نمونه؛ قابلیت اپل پی، سامسونگ پی، اندروید پی چند نمونه از اصلی ترین این قبیل از قابلیت ها محسوب می شود. تمامی این قابلیت ها مبنی بر اتصال NFC است و چنانچه گجت هوشمند از اِناِفسی پشتیبانی ننماید، قادر به بهرهگیری از سرویس های پرداخت الکترونیکی یاد شده نخواهد بود. پس یکی از مزایای ساعت هوشمندی که ضمن تجهیز به چپی اِناِفسی از این نوع اتصال پشتیبانی می نمایند این است که می توانند به حالت مستقل با سرویس های پرداخت الکترونیک تعامل داشته باشند.
-
بهرهگیری از NFC در راستای پرینت آنی عکس شما؛
پرینترهای خاصی وجود دارد که از اتصال اِناِفسی پشتیبانی می نمایند. چنانچه که گوشی هوشمند شما از اِناِفسی پشتیبانی نماید و یک پرینتر وایرلس تجهیز شده به چیپ NFC داشته باشید می توانید به حالت بیسیم و به واسطه ی ارتباط اِناِفسی به حالت آنی و تنها ظرف چند ثانیه از عکس دیجیتالی خود نسخه چاپی دریافت نمایید. به منظور انجام دادن این کار تنها کافی است از اپلیکیشن هایی چون موبایل پرینت بهره گیرید.
-
بهره گیری از NFC در راستای شارژ باتری گجت هوشمند؛
از جمله دیگر قابلیت هایی که به موجب وجود چیپ NFC در بعضی از گجت ها قابل بهره گیری می شود منوط بر امکان شارژ باتری گجت به واسطه ی اِناِفسی است. در این شیوه شما بدون نیاز به وجود هیچ نوع کابلی میان گوشی و پد شارژر باتری دستگاه خود را می توانید شارژ کنید.
همانطور که مطالعه نمودید ما در این مطلب سعی نمودیم شما را با کاربرد اتصال NFC آشنا نماییم. به شما گفتیم که اِناِفسی چیست! چگونه کار خود را انجام می دهد و چه کاربردهایی دارد! اگر که شما در ارتباط با هریک از بخش های بیان شده سؤالاتی داشتید، می توانید با ما در ارتباط باشید.