شارژر وایرلس چیست؟
روش های زیادی برای شارژ کردن موبایل وجود دارد، که هر کدام از آن ها دارای معایب و مزایای خاصی هستند. یک متد جدید که از آن استقبال زیادی شده است، استفاده از شارژر وایرلس می باشد. معایب ناشی از روش های پیشین به واسطه ی این روش برطرف شده اند. اما این مدل شارژ به راحتی صورت نمی پذیرد و دارای محدودیت های خاصی است. اما به نوبه ی خود این شارژر جدید می تواند دریچه ای برای ورودی نمونه های جدید تر و بهتر باشد.
با استفاده از شارژر وایرلس علاوه بر ذخیره ی انرژی، به گوشی تلفن همراه در حین شارژ و دریافت انرژی آسیبی وارد نخواهد شد و در نتیجه با افزایش عمر مفید دستگاه، رادنمان و بهره وری آن افزایش می باید. در این مبحث شارژر وایرلس را به خوبی تشریح خواهیم کرد، کافی است تا انتهای مطلب مقاله را دنبال کنید.
شارژر وایرلس چگونه عمل می کند؟
شارژر هایی که تاکنون از آن ها استفاده می کردیم، همگی دارای یک کاربرد و ماهیت بودند. با اتصال به پریز برق نیروی الکتریکی را از مدار خود عبور داده و با کنترل ولتاژ و آمپر، باتری گوشی شارژ می شد. برای شارژ شدن نیاز بود تا دستگاه به واسطه ی سوکت به کابل شارژر متصل شود. در اثر این اتصالات گاهی سوکت شارژر دچار آسیب می شد. شارژر وایرلس و یا شارژ بی سیم هیچ شباهتی با شارژر های پیشین ندارد. ساختار آن از یک صفحه تشکیل شده است که درون آن یک سری اتصالات مخصوص تعبیه شده است. در قسمتی از صفحه یک پد وجود دارد که گوشی در آن قسمت قرار داده شده و شارژ خواهد شد. شارز و نیروی الکتریکی ایجاد شده در اثر القای الکترومغناطیسی انجام می شود.
اما نکته ی حائز اهمیت در خصوص شارژر وایرلس این است که تنها نسخه های مخصوصی از موبایل ها قادر به اتصال با این شارژر هستند. پشتیبانی توسط گوشی امکان انتقال انرژی توسط این شارژر را فراهم می کند. با وجود کارایی بالای این روش شارژ فوق العاده محدودیت در پشتیبانی گوشی باعث شده تا همه ی کاربر ها قادر به استفاده از آن نباشند. در بازار تنها نسخه های معدودی این قابلیت را دارند و اکثر افراد از گوشی های معمولی استفاده می کنند. سازندگان گوشی تلفن همراه در تلاش هستند تا این قابلیت را در نسخه و مدل های جدید ایجاد کنند.
با وجود این که به شارژر وایرلس، شارژر بی سیم اطلاق می شود، اما برای فعالیت شارژر باید به پریز برق متصل شود. هیچ گونه سیمی برای شارژ گوشی به موبایل وصل نمی شود، اما خود این شارژر را به واسطه ی کابل و سیم به پریز برق متصل می کنند.
مزایای شارژر وایرلس
- شارژ به واسطه ی القای الکترو مغناطیسی عوارض کمتری برای گوشی دارد.
- پورت دستگاه به واسطه ی کابل USB دچار سانحه های متعدد نخواهد شد.
- عمر مفید گوشی افزایش پیدا کرده و استهلاک آن کاهش می یابد.
- برند های سامسونگ، هاوایی و اپل از شارژر وایرلس پشتیبانی می کند.
- شارژر وایرلس عمر و دوام بالایی دارد و به آسانی خراب نمی شود.
- امکان اتصال چندین دستگاه به صورت همزمان به شارژر وایرلس وجود دارد.
معایب شارژر وایرلس
- سرعت شارژ در این روش از سایر روش ها کند تر می باشد.
- ولتاژ پد شارژر وایرلس باید حداقل 10 وات باشد.
- از سریع شارژ و یا فست شارژر پشتیبانی نمی کند.
- هزینه ی آن به نسبت بالا تر از سایر شارژر ها بوده و کمی گران است.
- تنها یک سری از گوشی های خاص که دارای قابلیت شارژر وایرلس هستند، این مزیت از گوشی های معمولی سلب شده است.
کلام پایانی
شارژر وایرلس یکی از روش های شارژ موبایل می باشد که چندین مشکلات رایج ناشی از شارژر های قدیمی در آن کاملا برطرف شده است. این نوع شارژر بی سیم می باشد و انواع لوازم الکترونیکی هم چون، ایرپاد، ایرفون، موبایل و اسمارت واچ ها برای اتصال به شارژر نیاز به کابل و سیم نخواهند داشت. با وجود مزیت های زیادی که این روش شارژ دارد، اما نمی توان برای تمامی گوشی ها از آن بهره مند شد. چرا که تنها یک سری از مدل های مخصوص گوشی تلفن همراه که دارای قابلیت پشتیبانی از این شارژر هستند، به واسطه ی این شارژر انرژی لازم را دریافت خواهند کرد.