دلایل خراب شدن سوکت شارژر
گوشی های هوشمند در دنیای امروز یک عضو جدا ناپذیر برای زندگی بهتر و راحت تر هستند، با وجود کارایی بسیار بالایی که این دستگاه های کوچک دارند، نیاز به نیروی الکتریکی در آن ها بیداد می کند. متاسفانه باتری گوشی پس از چند ساعت کار و فعالیت خالی می شود. نیاز به شارژ باعث شده تا سوکت شارژر دچار آسیب های متعددی شود. عدم عملکرد صحیح سوکت گوشی را کاملا فلج خواهد کرد، به نحوی که باید سریعا گوشی را به تعمیرگاه های لوازم الکترونیکی انتقال داد.سوکت شارژر به راحتی معیوب شده و نیاز به بازسازی و تعمیر پیدا می کند. برای جلوگیری از این امر باید دلایل خراب شدن سوکت شارژر را بررسی کنیم و تا حد با رعایت نکات مختلف سوکت شارژر را از آسیب حفظ کنیم. بر این اساس این مقاله انواع دلایل خراب شدن سوکت شارژر را بیان می کند، در ادامه ی مبحث با ما همراه شوید.
سوکت شارژر چیست؟
سوکت شارژر یک قطعه ی بسیار کوچک در قسمت انتهایی گوشی تلفن همراه است که به واسطه ی یک مدار کوچک که به باتری متصل است، عملیات شارژ موبایل را انجام می دهد. کابل USB به سری شارژر و به واسطه ی سوکت شارژر به گوشی متصل می شود، جریال الکتریکی از پریز برق وارد سیک کابل شده و سپس از راه سوکت شارژر به باتری می رسد. به همین دلیل مهم ترین قطعه درون دستگاه برای شارژ گوشی سوکت شارژر می باشد.
چرا سوکت شارژر خراب می شود؟
سوکت شارژر با چند خطای ساده حین شارژ موبایل و یا حین نگهداری خراب خواهد شد. به همین دلیل مراقبت از این قطعه بسیار با اهمیت است.
- وجود اشیای خارجی درون سوکت شارژر: زمانی که گوشی درون کیف و یا جیب نگهداری می شود، امکان ورود اشای ریز و کوچک به درون سوکت وجود دارد. در فرآیند سرویس گوشی زمانی که قسمت سوکت شارژر مورد بررسی قرار می گیرد، درز های آن با خوراکی های مختلفی پر شده است. این اشیای خارجی و یا به عبارتی آشغال درون سوکت باعث شده تا شارژ موبایل به خوبی انجام نشود و سوکت شارژر خراب شود.
- اتصال اشتباه کابل USB: سوکت های قدیمی مخصوصا نمونه ی اندروید آن، دو لبه ی متفاوت دارند. اگر هنگام درج کابل به درون سوکت دقت نشود و برعکس کابل وارد سوکت شود، سوکت به راحتی می شکند. برای جلوگیری از این امر بر روی قسمت رویه ی کابل که ورودی سوکت می باشد، یک برچسب و یا رنگ بزنید تا حین شارژ این اشتباه رخ ندهد.
- نفوذ مرطوب به درون سوکت شارژر : آب به راحتی می تواند یک گوشی گران قیمت را به یک زباله تبدیل کند. سوکت در انتهای گوشی قرار دارد، اگر قطره ای آب به درون آن نفوذ کند، می تواند آسیب های جدی ابتدا به سوکت سپس گوشی وارد کند.
- استفاده از کابل غیر استاندارد: کابل شارژر اگر فرم استانداردی نداشته باشد، می تواند خراشه های درون سوکت را بشکند و ضعیف کند. به همین دلیل همیشه توصیه می شود تا از کابل شارژر اورجینال برای شارژ موبایل استفاده شود.
- لوازم جانبی غیر استاندارد: سوکت شارژر تنها ورودی کابل USB نمی باشد. بلکه رم ریدر و انواع کابل OTG نیز از طریق سوکت شارژر به گوشی متصل می شود. به همین دلیل توصیه می شود از لوازم جانبی استاندارد و برند استفاده شود تا به سوکت آسیبی نرسد.
با توجه به مشکلات متعددی که برای سوکت شارژر به وجود می آمد، طراحان از سوکت های جدیدی رونمایی کرده اند که این آسیب ها را به حداقل برساند. اما با این وجود همیشه باید نهایت دقت را حین استفاده از سوکت شارژر بکار برد و به آرامی کابل را به دستگاه متصل کرد.
کلام آخر
سوکت شارژر یکی از قطعات اصلی و مهم در دستگاه تلفن همراه به شمار می آید. با آگاهی از دلایل خراب شدن سوکت شارژر می توان عمر مفید این قطعه را بالا برد و از سوکت شارژر محافظت کرد. یکی از مهم ترین روش های موثر برای مراقبت از سوکت شارژر استفاده از کابل اورجینال و استاندارد می باشد. شارژر ها در برند های مختلف، متفاوت هستند، گوشی ها با هر برند و هر مدل باید دقیقا همان شارژری را استفاده کنند که برای آن گوشی خاص ساخته شده است. امیدواریم نکات مذکور در این مقاله برایتان سودمند واقع شده باشد.